Απίστευτη αναφορά στο σημερινό Έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας  από τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό που αναμένεται να προκαλέσει εκτός του πολιτικού σεισμού και παρέμβαση της δικαιοσύνης.
«Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτά μόνοι μας. Χωρίς αεροπλάνα χωρίς ελικόπτερα χωρίς επίγεια μέσα Υπήρξε εντολή μη κατάσβεσης, στα ελάχιστα επίγεια μέσα, όπως μαρτυρούν και πολλοί συμπολίτες μας. », είπε ο κ. Σπανός.

Για να συνεννοηθεί υπουργός με περιφερειάρχη έγινε απαραίτητο να παρεμβάλλεται μια κάμερα», είναι τα λόγια του περιφερειάρχη που επί 10 ημέρες έζησε τον πύρινο εφιάλτη να κάνει στάχτη τον τόπο του.

«Πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες αγνοήσαν σε πείσμα τις εντολές και δούλεψαν, με δική τους πρωτοβουλία», αποκάλυψε ο περιφερειάρχης. Η Πολιτική Προστασία φέρει ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν, για να νιώσουν οι πληγέντες ένα αίσθημα ασφάλειας και δικαίωσης, συμπλήρωσε μεταξύ άλλων.

Η σημερινή τοποθέτηση του περιφερειάρχη δικαιώνει τηνμηνυτήρια αναφορά του OATVOICE στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, που έκανε λόγο για ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από την διαχείριση της πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια. 

Ο κ. Σπανός είχε μιλήσει μέσα στην καταστροφή και είχε ζητήσει να επικεντρωθούν να σωθεί ότι σώνεται και πως θα μιλήσει χωρίς υπεκφυγές. Σήμερα ήταν ξεκάθαρος, όπως και όλοι οι τοπικοί παράγοντες και μίλησε για τις εγκληματικές ευθύνες του κρατικού μηχανισμού. Της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, των αρμόδιων υπουργών και συνολικά της κυβέρνησης. Μάλιστα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ανήκει στην Νέα Δημοκρατία και αυτό λαμβάνει μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού δεν υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα.

Λάβρος ο δήμαρχος Ιστιαίας κ. Κοντζιάς μίλησε για ανεπάρκεια, αναξιοσύνη και έλλειψη σχεδιασμού από το κεντρικό κράτος. Δεν είχε καμιά αξία το μνημόνιο της πολιτικής προστασίας, που μας παρουσιάσανε, είπε.

Εδώ όλη η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.