Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Συνεντεύξεις-Κριτική: Γιώργος Κοντογιώργης Νο 3 michael ver

Συνεντεύξεις Κριτική Γιώργος Κοντογιώργης Νο 2 michael ver

 


ΚΑΝΟΥΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ. ΚΡΕΣΕΝΤΟ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ. «Οι επιλογές έχουν συνέπειες – Τους προστατεύουμε από τους εαυτούς τους»

26 Ιουνίου, 2021  Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
- 16 προβολές ( Μέτρηση έως 15:58:27 )

 

 

Αδωναίη Γεωργιάδης: “Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρo θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους.”

 

 

 

 

Προτείνω σ’ αυτό το πολιτικό κάθαρμα, και σ’ ολόκληρη την κυβέρνηση των ο#ριοσι#νιστών, να μπολιάσουν όλα ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ “ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ”.

ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

 

Καλλιόπη Σουφλή




Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο εναντίον των πολιτών που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν λέγοντας πως με τις κυρώσεις που θα τους επιβάλλει η κυβέρνηση «τους προστατεύει από την επιλογή τους».

Παράλληλα προανήγγειλε πως οι πρώτες κυρώσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα, όπως άλλωστε είχε δηλώσει χθες και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Επικρίνομαι όταν λέω κάτι πρώτος και τελικά εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων. Υπάρχει ζήτημα λογικής. Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να μην εμβολιάζεσαι οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Δεν είναι ζήτημα προνομίων.

Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρo θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες»

«Αν ο ρυθμός διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι θα πάμε καλά. Αν τα 4.300.000 γίνουν 7 εκατομμύρια θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτός ο ρυθμός θα κρατηθεί. Το κίνημα του αντιεμβολιασμού δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο», πρόσθεσε.

 

 

Πηγή


Ετικέτες: 

 


Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021

 


Αυτό το σχόλιο, τα λέει όλα. “Η εβραική κατοχή και η μπόχα δεν κρύβεται πλέον..”

25 Ιουνίου, 2021  Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
- 16 προβολές ( Μέτρηση έως 18:13:16 )

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ


 

Το παρακάτω σχόλιο για την σχετική παρούσα ανάρτηση, τα λέει όλα… κι όποιος ξυπνήσει, ξύπνησε…

Πότε θα αντιληφθεί ο λαός, πως έχουμε Έθνος Ελληνικό και ΚΡΑΤΟΣ ΙΟΥΔΑΪΚΟ;;;

ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΠΩΣ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΟΒΡΙΟΙ, ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ;

 

Καλλιόπη Σουφλή


Το ΚΙΣΕ απέστειλε προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την ακόλουθη επιστολή συμπαράστασης για την αποτρόπαια επίθεση με καυστικό υγρό εναντίον μελών του Συνοδικού Δικαστηρίου κατά την οποία τραυματίστηκαν συνολικά δέκα άτομα:

«Προς τον

Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος

κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟ

Μακαριώτατε,

Αισθήματα λύπης και θλίψης μας προκάλεσε η είδηση της ειδεχθούς επίθεσης με καυστικό υγρό εναντίον Μητροπολιτών του Συνοδικού Δικαστηρίου, που έλαβε χώρα χθες στη Μονή Πετράκη.

Παρόμοια περιστατικά έκφρασης μίσους δεν έχουν θέση στο πλαίσιο της Εκκλησίας, ούτε καμίας θρησκευτικής κοινότητας, ούτε της κοινωνίας μας. Είναι τραγικά παραδείγματα του πού μπορεί να οδηγηθεί ένας άνθρωπος όταν χάνει την ηθική του πυξίδα, όταν απομακρύνεται από τις αξίες του ανθρωπισμού, οι οποίες άλλωστε αποτελούν και τα θεμελιώδη διδάγματα των θρησκειών μας.

Σας εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράσταση του Ελληνικού Εβραϊσμού και ευχόμαστε ταχεία και πλήρη ανάρρωση στους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και στα θύματα της επονείδιστης αυτής επίθεσης.

Με τιμή,

O Πρόεδρος Δαυίδ Σαλτιέλ

Ο Γεν. Γραμματέας Βίκτωρ Ισαάκ Ελιέζερ»

 

*Φωτογραφία από δημοσίευμα στην ιστοσελίδα ΕΘΝΟΣ, 23.6.2021

 

Πηγή

 

ΣΧΟΛΙΟ από εδώ

“Το Κ.Ι.Σ. εξέδωσε ανακοίνωση όπου καταδίκαζε την πράξη του τρελο-παπα που έριξε βιτριόλι στους μητροΜΠΟΛΙτες..

Αυτό δείχνει ότι:

1. Την εξουσία στο ψωροραγιαδιστάν ασκεί ουσιαστικά το ΚΙΣ, οπότε είχε χρεος να βγάλει ανακοίνωση τύπου

2. η εκκλησία ΑΕ είναι υπό την αιγίδα τους, και παρέχουν προστασία στους ρασοφορούντες οξαποδίτες

Η εβραική κατοχή και η μπόχα δεν κρύβεται πλέον..

 

ΑΝΩΝΥΜΟΣ”

 

Πηγή


Ετικέτες: 

 

25 June 2021

ΚΑΝΑΔΑΣ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ. ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ ΝΕΟΣ ΟΜΑΔΙΚΟΣ ΤΑΦΟΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΑΙΔΙΩΝ INDIGENUS (ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ)


Φρικιαστική ανακάλυψη στον Καναδά: Εκατοντάδες ανώνυμοι τάφοι σε άλλο ένα καθολικό οικοτροφείο

Εκατοντάδες ανώνυμοι τάφοι ανακαλύφθηκαν χθες κοντά σε χώρο όπου παλαιότερα υπήρχε ένα καθολικό οικοτροφείο για παιδιά ιθαγενών στον δυτικό Καναδά, ανέφεραν αργά χθες το βράδυ τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την ανακάλυψη ενός μαζικού τάφου με τα λείψανα 215 παιδιών, ορισμένα από τα οποία υπολογίζεται ότι ήταν μόλις 3 ετών στην Βρετανική Κολούμπια.

Οι ανασκαφές στον χώρο όπου υπήρχε το σχολείο στο Μαρίβαλ του Σασκάτσεουαν ξεκίνησαν στο τέλος Μαΐου.

Η Ομοσπονδία Κυρίαρχων Αυτόχθονων Εθνών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο αριθμός των νεοανακαλυφθέντων τάφων είναι «ο μεγαλύτερος μέχρι σήμερα στον Καναδά», αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό.

Το οικοτροφείο στο Μαρίβαλ φιλοξενούσε μαθητές από κοινότητες ιθαγενών κατά το διάστημα 1899-1997 προτού κατεδαφιστεί και αντικατασταθεί από ένα ημερήσιο σχολείο.

Περίπου 150.000 παιδιά αυτόχθονων Αμερικανών, Ινουίτ και Μετίς υποχρεώνονταν να φοιτούν σε 139 από αυτά τα οικοτροφεία σε όλο τον Καναδά μέχρι τα χρόνια του 1990, μακριά από τις οικογένειές τους, τη γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους.

Πολλά υφίσταντο κακομεταχείριση, υποσιτισμό και σεξουαλική κακοποίηση και περισσότερα από 4.000 πέθαναν μέσα στα σχολεία αυτά, σύμφωνα με ερευνητική επιτροπή που κατέληξε ότι ο Καναδάς έχει διαπράξει ”πολιτισμική γενοκτονία” εις βάρος των κοινοτήτων αυτοχθόνων.

Επιζήσαντες που μίλησαν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters κάνουν λόγο για διαρκή πείνα, απερίγραπτη μοναξιά και μια σχολική διοίκηση που χρησιμοποιούσε απειλές και συχνά βία.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά ζήτησε συγγνώμη το 2008, αλλά όχι και η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, η οποία διαχειριζόταν τα περισσότερα από αυτά τα σχολεία.

Στις αρχές του μήνα ο πάπας Φραγκίσκος είχε εκφράσει την λύπη του, αλλά επιζήσαντες απέρριψαν την δήλωση αυτή.

Η αποκάλυψη επανέφερε στο προσκήνιο τις εκκλήσεις προς τον πάπα και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία να ζητήσουν συγγνώμη για την κακοποίηση που υπέστησαν οι μαθητές στα οικοτροφεία αυτά, όπου υποχρεώνονταν να πηγαίνουν για να ενσωματώνονται στην επικρατούσα κουλτούρα.

Έπειτα από την ανακάλυψη του μαζικού τάφου με τα λείψανα 215 παιδιών στο Kamloops Indian Residential School, πραγματοποιήθηκαν ανασκαφές κοντά σε πολλά πρώην οικοτροφεία για παιδιά ιθαγενών σε όλο τον Καναδά με την βοήθεια των κυβερνητικών αρχών.

ΠΗΓΗ

 «Μπαίνουμε σε σκοτεινούς καιρούς»: «Βόμβες» για τον κορωνοϊό και τον ΡΟΛΟ των «ειδικών»

«Μπαίνουμε σε σκοτεινούς καιρούς»: «Βόμβες» για τον κορωνοϊό και τον ΡΟΛΟ των «ειδικών»

25 Ιουνίου, 2021  Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
- 6 προβολές ( Μέτρηση έως 17:15:35 )

 

Αυτό που δεν γίνεται θέμα στον δημόσιο λόγο, στον βαθμό που πρέπει να γίνει, είναι το γεγονός πως οι θεσμοί των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της δημόσιας υγείας μας έχουν καταληφθεί από μία χούφτα ατόμων, με αποτέλεσμα ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι επιστήμονες να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα σε περίπτωση που διαφωνούν με τις πολιτικές ή τα συμβατικά αφηγήματα της εποχής.

 

 

 

 

 

 

Αυτό που δεν γίνεται, είναι κάτι άλλο, που θα έπρεπε ήδη να αποτελεί αποτέλεσμα των όσων αυτονόητων αποκαλύπτει ο Nick Hudson.

Πολλάκις έχω γράψει πως όλο αυτό θα τελειώσει με πολύ αίμα…

Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλλίτερα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ, “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ-ΝΤΗΛΕΡ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΩΝ” ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΉΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σε άλλα κράτη, ίσως γίνει… στην Ελλάδα μ’ αυτόν όλον τον συρφετό και με μια διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη δικαιοσύνη, φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.

 

Καλλιόπη Σουφλή

«Μπαίνουμε σε σκοτεινούς καιρούς»: «Βόμβες» για τον κορωνοϊό και τον ΡΟΛΟ των «ειδικών»
Αυτό φοβούνται οι κρατικοί επιστήμονες – Αναφορά σε υπερεθνικούς οργανισμούς…

 

Ο συνιδρυτής της εταιρείας «PANDA», Nick Hudson, λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο από το «Ίδρυμα Ελεύθερης Αγοράς», έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση σχετικά με τον κορωνοϊό και τις πολιτικές που αποφασίζονται.

Δήλωσε, μεταξύ άλλων:

 

«Από την αρχή, όλοι οι χειρισμοί σε σχέση με τον COVID έχουν υιοθετήσει έναν ξεκάθαρα τεχνοκρατικό τόνο επιτήρησης ασφαλείας με καταπίεση της ελευθερίας του λόγου, με κάθε είδους επιθέσεις στις ελευθερίες και τα δικαιώματα που θεωρούνται κεκτημένο στις δημοκρατικές κοινωνίες. Μας διαβεβαιώνουν ξανά και ξανά ότι όλα αυτά ήταν απλώς προσωρινά και ότι θα κρατούσαν δύο ή τρεις εβδομάδες ή έως ότου είχαν εμβολιαστεί οι ευάλωτοι ή μέχρι να γίνει οτιδήποτε άλλο. Τα χρονοδιαγράμματα με τους στόχους τους συνεχίζουν να αλλάζουν. Θα πρέπει να γίνει  σαφές σε κάθε σκεπτόμενο άτομο ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια επίθεση στις φιλελεύθερες αξίες και δεν γίνεται προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας. Δεν πρόκειται απλά για έναν ιό.

Νομίζω ότι αυτό που δεν γίνεται θέμα στον δημόσιο λόγο, στον βαθμό που πρέπει να γίνει, είναι το γεγονός πως οι θεσμοί των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της δημόσιας υγείας μας έχουν καταληφθεί από μία χούφτα ατόμων, με αποτέλεσμα ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι επιστήμονες να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα σε περίπτωση που διαφωνούν με τις πολιτικές ή τα συμβατικά αφηγήματα της εποχής.

Και αυτό γίνεται όλο και πιο εμφανές μέρα με την μέρα.

Η δημοσιογραφία δεν είναι ελεύθερη και η επιστημονική γνώμη δεν ειπώνεται… δωρεάν. Έτσι μπαίνουμε, νομίζω, σε πολύ σκοτεινούς καιρούς.

(…)

Τα πανεπιστήμια μας εδώ και δεκαετίες διδάσκουν την εντελώς ψευδή αφήγηση του μεταμοντερνισμού, της κριτικής θεωρίας.

(…)

Είναι βασικά μη επιστημονικές ιδέες. Και δεν εκπλησσόμαστε όταν βλέπουμε ότι ο πολιτισμός μας είναι γεμάτος από ανθρώπους που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησής μου, να μιλήσω για ιδεολογία.

Αλλά πρέπει επίσης να εξετάσουμε, όπως λέω, την επιρροή ορισμένων ατόμων από αυτές τις υπερεθνικές οργανώσεις και τον βαθμό στον οποίο έχουν καταλάβει τα θεσμικά μας όργανα.

Το κεντρικό ερώτημα είναι, γιατί δεν υπάρχει διάλογος;

Γιατί δεν υπάρχει συζήτηση;

Γιατί οι επικριτές της δημόσιας πολιτικής δεν συμμετέχουν ανοιχτά και στην δημόσια κουβέντα;

Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει το κατεστημένο των υπερεθνικών οργανισμών, για τους οποίους έχουμε ήδη μιλήσει και, δεύτερον, υπάρχει πρόβλημα εντός του πολιτισμού μας -ιδεολογικό πρόβλημα – το οποίο βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τον αληθινό επιστημονικό λόγο.

Τρίτον, πολλοί από αυτούς τους επιστήμονες φάσκουν και αντιφάσκουν και ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους δεν θα ήθελαν την δημόσια συζήτηση, είναι ότι γνωρίζουν καλά πως, λόγω αυτών των αντικρουόμενων απόψεων που έχουν, θα εκτεθούν.

Το βλέπω λοιπόν ως ένα τριπλό πρόβλημα που είναι πολύ σοβαρό και πολύ κοστοβόρο για την κοινωνία μας».

 

Πηγή


Ετικέτες: «Μπαίνουμε σε σκοτεινούς καιρούς»: «Βόμβες» για τον κορωνοϊό και τον ΡΟΛΟ των «ειδικών»

«Μπαίνουμε σε σκοτεινούς καιρούς»: «Βόμβες» για τον κορωνοϊό και τον ΡΟΛΟ των «ειδικών»

25 Ιουνίου, 2021  Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
- 6 προβολές ( Μέτρηση έως 17:15:35 )

 

Αυτό που δεν γίνεται θέμα στον δημόσιο λόγο, στον βαθμό που πρέπει να γίνει, είναι το γεγονός πως οι θεσμοί των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της δημόσιας υγείας μας έχουν καταληφθεί από μία χούφτα ατόμων, με αποτέλεσμα ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι επιστήμονες να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα σε περίπτωση που διαφωνούν με τις πολιτικές ή τα συμβατικά αφηγήματα της εποχής.

 

 

 

 

 

 

Αυτό που δεν γίνεται, είναι κάτι άλλο, που θα έπρεπε ήδη να αποτελεί αποτέλεσμα των όσων αυτονόητων αποκαλύπτει ο Nick Hudson.

Πολλάκις έχω γράψει πως όλο αυτό θα τελειώσει με πολύ αίμα…

Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλλίτερα…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΟΡΝΕΣ, “ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ-ΝΤΗΛΕΡ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΩΝ” ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ – ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΉΔΗ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Σε άλλα κράτη, ίσως γίνει… στην Ελλάδα μ’ αυτόν όλον τον συρφετό και με μια διαπλεκόμενη και διεφθαρμένη δικαιοσύνη, φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός.

 

Καλλιόπη Σουφλή

«Μπαίνουμε σε σκοτεινούς καιρούς»: «Βόμβες» για τον κορωνοϊό και τον ΡΟΛΟ των «ειδικών»
Αυτό φοβούνται οι κρατικοί επιστήμονες – Αναφορά σε υπερεθνικούς οργανισμούς…

 

Ο συνιδρυτής της εταιρείας «PANDA», Nick Hudson, λαμβάνοντας το πρώτο βραβείο από το «Ίδρυμα Ελεύθερης Αγοράς», έκανε μία πολύ ενδιαφέρουσα δήλωση σχετικά με τον κορωνοϊό και τις πολιτικές που αποφασίζονται.

Δήλωσε, μεταξύ άλλων:

 

«Από την αρχή, όλοι οι χειρισμοί σε σχέση με τον COVID έχουν υιοθετήσει έναν ξεκάθαρα τεχνοκρατικό τόνο επιτήρησης ασφαλείας με καταπίεση της ελευθερίας του λόγου, με κάθε είδους επιθέσεις στις ελευθερίες και τα δικαιώματα που θεωρούνται κεκτημένο στις δημοκρατικές κοινωνίες. Μας διαβεβαιώνουν ξανά και ξανά ότι όλα αυτά ήταν απλώς προσωρινά και ότι θα κρατούσαν δύο ή τρεις εβδομάδες ή έως ότου είχαν εμβολιαστεί οι ευάλωτοι ή μέχρι να γίνει οτιδήποτε άλλο. Τα χρονοδιαγράμματα με τους στόχους τους συνεχίζουν να αλλάζουν. Θα πρέπει να γίνει  σαφές σε κάθε σκεπτόμενο άτομο ότι αυτό που βλέπουμε είναι μια επίθεση στις φιλελεύθερες αξίες και δεν γίνεται προς το συμφέρον της δημόσιας υγείας. Δεν πρόκειται απλά για έναν ιό.

Νομίζω ότι αυτό που δεν γίνεται θέμα στον δημόσιο λόγο, στον βαθμό που πρέπει να γίνει, είναι το γεγονός πως οι θεσμοί των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της δημόσιας υγείας μας έχουν καταληφθεί από μία χούφτα ατόμων, με αποτέλεσμα ούτε οι δημοσιογράφοι ούτε οι επιστήμονες να μπορούν να μιλήσουν ελεύθερα σε περίπτωση που διαφωνούν με τις πολιτικές ή τα συμβατικά αφηγήματα της εποχής.

Και αυτό γίνεται όλο και πιο εμφανές μέρα με την μέρα.

Η δημοσιογραφία δεν είναι ελεύθερη και η επιστημονική γνώμη δεν ειπώνεται… δωρεάν. Έτσι μπαίνουμε, νομίζω, σε πολύ σκοτεινούς καιρούς.

(…)

Τα πανεπιστήμια μας εδώ και δεκαετίες διδάσκουν την εντελώς ψευδή αφήγηση του μεταμοντερνισμού, της κριτικής θεωρίας.

(…)

Είναι βασικά μη επιστημονικές ιδέες. Και δεν εκπλησσόμαστε όταν βλέπουμε ότι ο πολιτισμός μας είναι γεμάτος από ανθρώπους που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησής μου, να μιλήσω για ιδεολογία.

Αλλά πρέπει επίσης να εξετάσουμε, όπως λέω, την επιρροή ορισμένων ατόμων από αυτές τις υπερεθνικές οργανώσεις και τον βαθμό στον οποίο έχουν καταλάβει τα θεσμικά μας όργανα.

Το κεντρικό ερώτημα είναι, γιατί δεν υπάρχει διάλογος;

Γιατί δεν υπάρχει συζήτηση;

Γιατί οι επικριτές της δημόσιας πολιτικής δεν συμμετέχουν ανοιχτά και στην δημόσια κουβέντα;

Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό.

Πρώτα απ ‘όλα, υπάρχει το κατεστημένο των υπερεθνικών οργανισμών, για τους οποίους έχουμε ήδη μιλήσει και, δεύτερον, υπάρχει πρόβλημα εντός του πολιτισμού μας -ιδεολογικό πρόβλημα – το οποίο βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τον αληθινό επιστημονικό λόγο.

Τρίτον, πολλοί από αυτούς τους επιστήμονες φάσκουν και αντιφάσκουν και ένας από τους κύριους λόγους, για τους οποίους δεν θα ήθελαν την δημόσια συζήτηση, είναι ότι γνωρίζουν καλά πως, λόγω αυτών των αντικρουόμενων απόψεων που έχουν, θα εκτεθούν.

Το βλέπω λοιπόν ως ένα τριπλό πρόβλημα που είναι πολύ σοβαρό και πολύ κοστοβόρο για την κοινωνία μας».

 

Πηγή


Ετικέτες: 

 

23 June 2021

Η Ελλάς ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΧΩΡΑ στην Ευρώπη με Κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά την Βουλγαρία

Δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης η Ελλάδα
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Έκθεσης Διαφάνειας – Τι απαντά το Υπουργείο

Δεύτερη πιο διεφθαρμένη χώρα της Ευρώπης η Ελλάδα, μόλις μια θέση πριν τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεθνούς Έκθεσης Διαφάνειας (Transparency International).


Σύμφωνα με την έκθεση, το ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, καθώς η χώρα υποχώρησε 8 θέσεις στον Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς παγκοσμίως, μέσα σε έναν μόλις χρόνο.

Ο δείκτης κατατάσσει 180 κράτη από όλον τον κόσμο με βάση τα επίπεδα διαφθοράς στον δημόσιο τομέα τους, σύμφωνα με ειδικούς και επιχειρηματίες σε κάθε χώρα, χρησιμοποιώντας μία κλίμακα βαθμονόμησης από το 0 έως το 100.   Με το μηδέν να αντιστοιχεί σε συνθήκες πλήρους διαφθοράς και το 100 σε απόλυτη διαφάνεια, τα δύο τρίτα των χωρών συγκεντρώνουν βαθμολογία «κάτω από τη βάση» του 50, με τον παγκόσμιο μέσο όρο να διαμορφώνεται στο 43.

Η Ελλάδα «κατηφόρισε» από την 59η θέση το 2017 στην 67η το 2018, κάτω από την Κούβα, τη Μαλαισία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε και το Βανουάτου.

Από τους 48 βαθμούς «διαφάνειας» που συγκέντρωνε το 2017, η χώρα υποχώρησε στους 45, με τους αναλυτές να τοποθετούν την Ελλάδα στη λίστα με τα κράτη που πρέπει να γίνουν αντικείμενο πιο στενής παρακολούθησης.

Παγκόσμια κατάταξη – Στην κορυφή η Δανία και η Νέα Ζηλανδία 

Στην κορυφή της λίστας, φιγουράρει η Δανία με 88 βαθμούς και η Νέα Ζηλανδία με 87, ενώ με 85/100 στη διαφάνεια ακολουθούν η Φινλανδία, η Σιγκαπούρη, η Σουηδία και η Ελβετία. Αντίθετα, το κράτος με τον πιο διεφθαρμένο δημόσιο τομέα θεωρείται η Σομαλία ενώ ακολουθούν η Συρία, το Νότιο Σουδάν, η Υεμένη και η Βόρεια Κορέα.

H απάντηση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι τα αυξημένα ποσοστά διαφθοράς, τα οποία εμφανίζει η έκθεση για τη χώρα μας αφορούν στην αίσθηση των πολιτών, εξαιτίας των δικαστικών ερευνών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Σχετικά με δημοσιεύματα και ανακοινώσεις που αναφέρονται σε αύξηση της διαφθοράς στην Ελλάδα, με αφορμή τη δημοσίευση της ετήσιας έκθεσης για το 2018 της Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Διαφάνεια», οφείλουμε να διευκρινίσουμε ότι η κατάταξη και «βαθμολόγηση» της χώρας αποτυπώνει υποκειμενικά και όχι αντικειμενικά στοιχεία, δηλαδή προσμετρά την αντίληψη περί διαφθοράς και όχι το πραγματικό μέγεθος του φαινομένου της διαφθοράς.

Ανεξαρτήτως της επιστημονικής τεκμηρίωσης της μεθοδολογίας με την οποία διεξάγεται η μέτρηση αυτή, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έκθεση αναφέρει, ως παράγοντα που διαμορφώνει την αντίληψη περί διαφθοράς στη χώρα για το έτος 2018, την αποκάλυψη σκανδάλων που αφορούν σε προμήθειες φαρμάκων, στα οποία φέρονται να εμπλέκονται  πολιτικά πρόσωπα προηγούμενων κυβερνήσεων. Τα συγκεκριμένα σκάνδαλα αφορούν προγενέστερα έτη και ερευνώνται από την ελληνική Δικαιοσύνη κατά την τελευταία διετία τουλάχιστον. Προκύπτει λοιπόν ότι η αποκάλυψη των σκανδάλων, η οποία κατατείνει στη διερεύνηση και διαλεύκανση των υποθέσεων και άρα προωθεί τη διαφάνεια και καταπολεμά τη διαφθορά, φέρνει στο φως όσα προηγουμένως βρίσκονταν στο σκοτάδι.  

Η πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς, είναι στρατηγική δέσμευση της κυβέρνησης και πάγια υποχρέωση της πολιτείας. Στο πλαίσιο αυτό, η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς συμβάλλει καθοριστικά στη θωράκιση των θεσμών, την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας. Ενδεικτικά αναφέρονται η θεσμοθέτηση ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης («Πόθεν έσχες») και η θέσπιση ενός σύγχρονου και συνεκτικού πλαισίου για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων».

πηγή

 ΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΝ ΝΑ ΘΩΡΑΚΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ...

ΣΑΣ ΜΑΘΑΜΕ ΠΛΕΟΝ. ΕΙΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ποιος θέλει μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες;
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΑ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙΣ!
Η Ελλήνων Συνέλευσις ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΌΜΜΑ!

ΕΝΤΟΛΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ή πτώχευση;

ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ: Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πόσο ανεξάρτητη είναι η Δικαιοσύνη στη χώρα μας;

Διεθνές δίκαιο και δίκαιο ΕΕ
"ΠΟΛΙΤΗΣ" η λύση για κάθε πρόβλημα
Έλα μαζί μας και Ε.ΣΥ... Είναι ο μόνος τρόπος να τα καταφέρουμε.

Καλλέργης Ηλίας – Υποψήφιος βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής
Ελλήνων Συνέλευσις – Αρτέμης Σώρρας