Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Η Κατασκήνωση

 

Πώς το Messenger «κατασκοπεύει» την ιδιωτική μας ζωή

Το Facebook έχει αναβαθμίσει το Messenger τόσο πολύ που μπορεί να κάνει κλήσεις, να στέλνει μηνύματα και να τραβάει φωτογραφίες χωρίς να ειδοποιεί τον χρήστη, κάτι που ανησυχεί τους χρήστες του παγκοσμίως.

Οι ειδικοί του τεχνολογικού κλάδου έχουν έρθει σε συμπέρασμα πως το Messenger της εταιρείας Facebook είναι ο νέος τρόπος παρακολούθησης των μεγάλων εταιρειών.

Γιατί οι άνθρωποι να σκέφτονται ότι το Messenger τους παρακολουθεί

Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν στο κινητό τους την εφαρμογή messenger, δεν μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τι εφαρμογή εγκαθιστούν στη συσκευή τους και τι ακριβώς έχουν αποδεχτεί στους όρους εγκατάστασης της συγκεκριμένης εφαρμογής.

Η εφαρμογή της Facebook, Messenger -σύμφωνα με την ιστοσελίδα pagenews.gr- έχει «κατέβει» περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο φορές, χωρίς κανένας να αναρωτηθεί και να ρωτήσει για τους νέους κανονισμούς του τεχνολογικού κολοσσού.

– Η εφαρμογή messenger μπορεί να αλλάξει σύνδεση δικτύου αυτόνομα, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει το Wi-Fi χωρίς να ειδοποιεί το χρήστη, να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις χωρίς να ζητήσει από τους χρήστες την άδεια τους, καθώς αυτές οι κλήσεις μπορεί να κοστίζουν χρήματα. Έχει την άδεια να στέλνει μηνύματα σε οποιοδήποτε αριθμό χωρίς να ζητά άδεια από τον χρήστη.

Η εφαρμογή Facebook Messenger μπορεί να καταγράψει τι λέτε εκτός και εντός της εφαρμογής χωρίς την άδειά σας ή οποιαδήποτε επιβεβαίωση, να ενεργοποιήσει την κάμερα του τηλεφώνου και να κάνει λήψη φωτογραφιών και βίντεο ανά πάσα στιγμή χωρίς να σας ζητήσει άδεια. Μπορεί να ψάξει στις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις σας και να μοιράσει τα δεδομένα αυτά με 3 party. Επίσης έχει την δυνατότητα να διαβάσει τις επαφές του τηλεφώνου

Μπορεί επίσης να δει με ποιες επαφές επικοινωνείτε περισσότερο, συμπεριλαμβανομένων των μηνυμάτων και των email. Αυτή η εφαρμογή μπορεί να μοιράσει με άλλες εταιρείες αυτά τα δεδομένα χωρίς τη συναίνεσή σας.

Τα περισσότερα από αυτά παραβιάζουν το προσωπικό απόρρητο του χρήστη

Ωστόσο, το Facebook έχει εξηγήσεις σχετικά με αυτούς τους όρους

– Η εφαρμογή Messenger δεν κατασκοπεύει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας. Χρειάζεται την κάμερα για να επιτρέπει στους χρήστες να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο μέσω της εφαρμογής και να μοιράζονται αυτά τα αρχεία στο προφίλ τους.

– Δεν κατασκοπεύει τις ηχογραφήσεις. Για να εγγράψετε φωνητικά μηνύματα, να τραβήξετε βίντεο ή να πραγματοποιήσετε φωνητικές κλήσεις, χρειάζεται τη συγκατάθεση του χρήστη.

– Η εφαρμογή Messenger δεν κατασκοπεύει τις τηλεφωνικές κλήσεις. Χρειάζεται την άδεια του χρήστη για να επιτραπεί στους χρήστες να καλούν ο ένας τον άλλον.

– Δεν κατασκοπεύει τα μηνύματα σας. Η εφαρμογή Facebook Messenger χρειάζεται τη συγκατάθεση του χρήστη για την ανάγνωση μηνυμάτων, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι τα μηνύματα έχουν σταλεί.

– Η εφαρμογή Facebook Messenger δεν κατασκοπεύει τις επαφές του χρήστη από το τηλέφωνο. Χρειάζεται τη συγκατάθεση του χρήστη για να διαβάσει όλες τις επαφές που είναι αποθηκευμένες στη συσκευή.

– Δεν είναι η πρώτη φορά που εφαρμογή Android ζητά παρανοϊκές άδειες για να λειτουργήσει “τέλεια” σε ένα smartphone ή tablet, αλλά τώρα φαίνεται πως οι άνθρωποι συνειδητοποιούν την απάτη και αρχίζουν να υψώνουν τη φωνή τους.

Οι εφαρμογές επικοινωνίας όπως το Messenger, WhatsAPP και άλλες δεν μπορούν να κατασκοπεύσουν τα μηνύματά σας χωρίς τη άδεια σας, οπότε μην ξεχάσετε να διαβάσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις άλλη φορά που θα θελήσετε να εγκαταστήσετε μία εφαρμογή στην συσκευή σας.

 


Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι ομολογούν πως ρισκάρουν με τις ζωές πολιτών και δεν παρεμβαίνει κανείς. AstraZeneca: Ο λόγος που ψήφισαν το ακαταδίωκτο

16 Ιουνίου, 2021  Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
- 236 προβολές ( Μέτρηση έως 19:40:07 )

 

Το θράσος και η μισανθρωπία όλων αυτών έφτασε σε τέτοια σημεία ώστε μιλούσαν και συνεχίζουν να μιλούν για ανάγκη επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια!

Κι όταν κάποιος τολμά να αντιτείνει ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά θρομβώσεων και θάνατοι από τα… ασφαλή εμβόλια της AstraΖeneca, εκείνοι απαντούν απαξιωτικά λέγοντας «ας σοβαρευτούμε επιτέλους».

 

 

 

 

Ούτε θράσος, ούτε μισανθρωπία είναι.

Είναι κάτι χειρότερο: ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑΓΙΕΡΑΣΟΥΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΑΡΜΑΚΟΜΑΦΙΕΣ, ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ.

 

 

Καλλιόπη Σουφλή

 

Υ.Γ.1. Δεν υπάρχει μωρέ, ένας ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ, ένας ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ένας ΔΙΑΚΟΣ, ένας ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ, ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ, ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ;

 

Υ.Γ.2. ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ  ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΕΝΕΒΗΣΑΝ Σ’  ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΣΤΑΛΙΝΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ.


 

Οι «ειδικοί» που ωρύονται σε καθημερινή βάση για την «ανάγκη» να υπάρξουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και «βαφτίζουν» όσους εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους σχετικά με την ασφάλεια των εμβολίων ως «ψεκασμένους» ή «αρνητές» είναι οι ίδιοι που τα τελευταία 24ωρα παραδέχονται πως ρίσκαραν τις ζωές των πολιτών με το εμβόλιο της AstraZeneca.

Η κυβέρνηση φρόντισε βεβαίως να τους «θωρακίσει» με το ακαταδίωκτο, καθώς και η ίδια έχει στηρίξει τις συγκεκριμένες απόψεις, με πρώτο και καλύτερο βέβαια τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που υποστήριζε πως το «καλύτερο εμβόλιο είναι το ταχύτερο εμβόλιο». 

Οι ίδιοι άνθρωποι λοιπόν που πριν λίγες ημέρες έλεγαν ότι το εμβόλιο της AstraΖeneca είναι εντελώς ασφαλές για όλες τις ηλικίες, ότι αποτελούν υπερβολές και συνωμοσιολογίες «ψεκασμένων» οι ενστάσεις και οι αμφιβολίες για την ασφάλειά του, τώρα συνιστούν τη μη χορήγησή του σε ηλικίες κάτω των 60 ετών.

Επιπλέον, οι συμβουλές των πολιτικών, «ειδημόνων», τηλεπερσόνων και δημοσιογράφων που έχουν απόψεις σαν ανεμούρια εκστομίζονται με την ίδια άνεση με την οποία μιλούσαν για το ασφαλές της χρήσης αυτού του εμβολίου πριν από λίγες ημέρες.

Επιπλέον, το θράσος και η μισανθρωπία όλων αυτών έφτασε σε τέτοια σημεία ώστε μιλούσαν και συνεχίζουν να μιλούν για ανάγκη επιβολής υποχρεωτικού εμβολιασμού σε όλους με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια!

 

Κι όταν κάποιος τολμά να αντιτείνει ότι έχουν σημειωθεί περιστατικά θρομβώσεων και θάνατοι από τα… ασφαλή εμβόλια της AstraΖeneca, εκείνοι απαντούν απαξιωτικά λέγοντας «ας σοβαρευτούμε επιτέλους».

Εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει γνώση, σύνεση, αξιοπιστία και προσήλωση στην επιστήμη και την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του συνανθρώπου, κυριάρχησαν η τυφλή υποταγή στο κομματικό συμφέρον, η άγνοια, η αδιαφορία για τις ζωές των άλλων και η προπέτεια.

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, όπως αναφέρει η «δημοκρατία», μπορούμε επίσης να αντιληφθούμε την αντικοινωνικότητα της νομοθέτησης του ακαταδίωκτου των «ειδικών» που αποφασίζουν για τις ζωές όλων μας αυτήν την περίοδο. Εκείνοι τους οποίους δεν μπορεί να αγγίξει η Δικαιοσύνη έπαιξαν με τις ζωές των άλλων και μερικές τις έχασαν και οι πολιτικοί πάτρωνές τους αποφάσισαν τον λογαριασμό να τον πληρώσουν τα θύματα.

Ομολογεί ο Βασιλακόπουλος: «Οι επιστήμονες γνώριζαν τις πιθανές παρενέργειες αλλά πήραν το ρίσκο»

Ανατριχίλα έχει προκαλέσει η ωμή παραδοχή του Θοδωρή Βασιλακόπουλου ότι οι επιστήμονες γνώριζαν τις πιθανές παρενέργειες που θα προκαλούσε το εμβόλιο της AstraZeneca αλλά πήραν… το απαραίτητο ρίσκο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο καθηγητής Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ, κάνοντας μια μεγάλη κυβίστηση απ’ όσα έλεγε το προηγούμενο διάστημα, προχώρησε σε μια σειρά παραδοχών για το εμβόλιο της AstraZeneca, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση και αφού είχε προηγηθεί η καθυστερημένη εισήγηση της εθνικής επιτροπής εμβολιασμού για «στοπ» στους εμβολιασμούς σε ηλικίες κάτω των 60 ετών.

«Οι επιστήμονες θέλουν το καλό του κόσμου, όχι το κακό. Δεν κρύβουν τίποτα. Όταν γινόταν χαμός με την πανδημία, το όφελος από το εμβόλιο ήταν μεγαλύτερο από το κόστος μιας πιθανής επιπλοκής. Τότε, λοιπόν, ζυγίσαμε το όφελος με το κίνδυνο και ταχθήκαμε αναφανδόν υπέρ του εμβολίου» ανέφερε, παραδεχόμενος πως κάποιοι εν κρυπτώ αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμείς να γνωρίζουμε τα επαρκή δεδομένα.

«Σήμερα που η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση, αποφασίσαμε πως θα ήταν καλό έστω και αυτό το μικρό ρίσκο να μην το πάρουμε» προσέθεσε, προκαλώντας ακόμα περισσότερη ανησυχία στον κόσμο, ο οποίος έτρεξε να εμβολιαστεί και σήμερα βλέπει τα δεδομένα να αλλάζουν.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μάλιστα, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στη διάχυτη ανησυχία των πολιτών, μερίδιο ευθύνης της οποίας έχει και η επιστημονική κοινότητα, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, εμμένοντας στις αντισυνταγματικές και μάλλον αναποτελεσματικές απόψεις.

«Ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε τη μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη είναι η πειθώ. Το καλύτερο θα ήταν να πείσουμε τους ανθρώπους που έχουν αντιρρήσεις ή αμφιβολίες για το εμβόλιο» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος για να προσθέσει πως «το ερώτημα είναι πώς θα πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν», ανοίγοντας έτσι το παραθυράκι για την έμμεση υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.

 

Πηγή


Ετικέτες: 

 

Ερευνητές του Εργαστηρίου Υγιεινής αναδεικνύουν τα γενετικά χαρακτηριστικά του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV

Ανάρτηση: 04/02/2020

Μελέτη που εκπονήθηκε στο Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ανάδειξε τα γενετικά χαρακτηριστικά του νέου κορωνοϊού 2019-nCoV που ευθύνεται για την επιδημική έκρηξη που ξεκίνησε από την πόλη Γουχάν στην Κίνα.

Η μελέτη έδειξε ότι ο ιός με τη μεγαλύτερη γενετική ομολογία με τον ιό 2019-nCoV είναι το στέλεχος RaTG13, που απομονώθηκε από νυχτερίδα στην Κίνα. Κατά συνέπεια, τα έως σήμερα διαθέσιμα δεδομένα υποδεικνύουν ότι η πιο πιθανή πηγή προέλευσης για τον 2019-nCoV, είναι οι νυχτερίδες, ενώ δεν προκύπτει οποιαδήποτε ένδειξη ότι ο ιός προήλθε από ερπετά. Επίσης, σύμφωνα με τη μελέτη, το γενετικό υλικό του 2019-nCoV δεν είναι αποτέλεσμα πρόσφατης γενετικής ανάμιξης (ανασυνδυασμού) με κάποιον άλλον κορωνοϊό, δηλαδή ο ιός δεν έχει τροποποιηθεί πρόσφατα, πριν την αρχική του μετάδοση στους ανθρώπους.

Η μελέτη με τίτλο: «Full-genome evolutionary analysis of the novel corona virus (2019-nCoV) rejects the hypothesis of emergence as a result of a recent recombination event» εκπονήθηκε από τον Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Δημήτριο Παρασκευή, την Δρ. Ευαγγελία-Γεωργία Κωστάκη και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Γκίκα Μαγιορκίνη από το Εργαστήριο Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Πατρών και Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Γεώργιο Παναγιωτακόπουλο, τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Παν/μίου Κρήτης κ. Γεώργιο Σουρβίνο και τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ κ. Σωτήριο Τσιόδρα.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Infection Genetics and Evolution
(https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1567134820300447)
ενώ είναι προσβάσιμη και στην ιστοσελίδα bioRxiv
(https://www.biorxiv.org/content/10.1101/2020.01.26.920249v1)

 

Σχετικές ανακοινώσεις δημοσιεύτηκαν και σε ειδησεογραφικούς ιστότοπους:

https://www.cnn.gr/news/ellada/story/205690/neos-koronaios-ellines-epistimones-apokalyptoyn-apo-poy-proilthe-o-2019-ncov-anelysan-to-gonidioma

https://www.kathimerini.gr/1062481/article/ygeia/ygeia-epikairothta/ellhnes-episthmones-oi-nyxterides-h-pio-pi8anh-phgh-proeleyshs-toy-neoy-korwnoioy

https://www.skai.gr/news/ygeia/ti-lene-oi-ellines-epistimones-gia-ton-koronoiota-genetika-xaraktiristika-tou

https://www.reader.gr/news/ygeia/318758/ellines-epistimones-vrikan-ti-syndesi-toy-koronaioy-me-tis-nyhterides

https://www.real.gr/ygeia/arthro/elliniki_meleti_gia_tin_anadeiksi_ton_genetikon_xaraktiristikon_tou_neou_koronoiou_pio_pithani_pigi_proeleusis_oi_nyxterides-606326/

https://virus.com.gr/ereyna-ellinon-epistimonon-gia-ton-koronoio/

http://newpost.gr/ygeia/5e31949c794c109e661edd9b/elliniki-meleti-oi-nyhterides-i-pio-pithani-pigi-proeleysis-toy-koronoioy

https://www.healthreportaz.gr/30321/meleti-ellinon-loimoxiologon-deichnei-pos-o-koronaios-proilthe-apo-tis-nychterides/

https://www.tovima.gr/2020/02/01/society/koronoios-elliniki-meleti-deixnei-tin-pigi-tou-kakou/

Κωνσταντίνος Βαθιώτης Πανδημία, πρόληψη, ἐμβόλια, μέτρα ἐγκλεισμοῦ 17 ...

 


Η... “Επιτροπή Βιο(ΑΝ)ηθικής”, αποφάσε για την πρώτη παρτίδα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ, ΜΕ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ!

18 Ιουνίου, 2021 11  Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
- 567 προβολές ( Μέτρηση έως 17:28:16 )

 

Έτσι θα εφαρμοστεί ως «έσχατη λύση» η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών! Ολόκληρη η έκθεση της Επιτροπής Βιοηθικής

 

Υ.Γ.1. Η Επιτροπή Βιο(ΑΝ)ηθικής, υπάγεται κατ΄ευθείαν και λογοδοτεί στον ΕΦΙΑΛΤΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ… κι αυτό, λέει πολλά…

 

Υ.Γ.2. Σε μια συζήτηση με φίλο δικηγόρο πριν ένα μήνα σχεδόν, μου είπε πως … “μέχρι τον Μάρτιο του 2022, η κυβέρνηση των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ, θα έχει εμβολιάσει υποχρεωτικά,  το 80% του ελληνικού λαού.”

Είχε δίκιο.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΙΜΑ.

Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία εισήγηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε άλλους κλάδους (π.χ. εκπαιδευτικούς).

Τις συστάσεις της για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων έδωσε στην δημοσιότητα η Επιτροπή Βιοηθικής.

Οι συστάσεις αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και όσους στελεχώνουν δομές υγείας (δημοσίου και ιδιωτικού τομέα) ή δομές περίθαλψης ευπαθών ομάδων (ηλικιωμένων, ατόμων με χρόνιες παθήσεις ή ατόμων με αναπηρία).

Οι συστάσεις έγιναν μετά από σχετικό ερώτημα του Πρωθυπουργού.

Σημειώνεται ότι στην έκθεση της Επιτροπής Βιοηθικής προτείνεται μια προσέγγιση «κλιμακούμενης πρωτοβουλίας» από την πλευρά της Πολιτείας, με εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, μέτρα ενθάρρυνσης και αποθάρρυνσης και ως έσχατη λύση την πρόβλεψη της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού.

Μάλιστα σημειώνει ότι με το πέρασμα του χρόνου, η διστακτικότητα έναντι των εμβολίων κατά της COVID-19, τόσο για συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες όσο και για τον γενικό πληθυσμό, παρουσιάζει δυναμική μείωσης όπως υποδεικνύουν τα καθημερινά στοιχεία εμβολιασμού στην Ελλάδα, γεγονός που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στην εφαρμογή των παραπάνω επιλογών.

Πιο αναλυτικά συστήνει:

α) Προσαρμοσμένες σε κάθε επαγγελματική ομάδα (ιατροί, νοσηλευτές, εργαστηριακοί, προσωπικό μονάδων φροντίδας, κ.λπ.) εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για εκούσιο εμβολιασμό, οι οποίες βασίζονται σε επιστημονικά στοιχεία που επικαιροποιούνται συνεχώς, με προϋπόθεση την προηγούμενη κατανόηση των φόβων και των γενικότερων αντιλήψεων.

β) Μέτρα ενθάρρυνσης/αποθάρρυνσης που θα μπορούσαν να σχεδιαστούν από την Πολιτεία σε συνεργασία με τη διοίκηση των μονάδων υγείας, όπως π.χ. διευκόλυνση του ραντεβού για τον εμβολιασμό, ελαστικότητα στο ωράριο εργασίας τις ημέρες του εμβολιασμού, προτεραιότητα στη επιλογή αδειών, ή υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας και εξοπλισμού ατομικής προστασίας.

γ) Πρόβλεψη υποχρεωτικότητας ως έσχατη λύση, η οποία πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και να εφαρμοσθεί μόνον εφόσον τα προηγούμενα μέτρα δεν αποφέρουν σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού. Η ακριβής εφαρμογή τέτοιου μέτρου αφενός πρέπει να ορίζεται με βάση το εργατικό ή το δημόσιο δίκαιο, αφετέρου απαιτεί να συνυπολογίζονται τυχόν συνέπειες στον καταμερισμό καθηκόντων και στελέχωση των δομών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ώστε να αποφεύγεται η υπολειτουργία των τελευταίων ή η εργασιακή επιβάρυνση των άλλων εργαζομένων».

.

Σε άλλο σημείο της 14σέλιδης έκθεσης αναφέροντα τα εξής:

.

«Σε περίπτωση που αποφασιστεί η υποχρεωτικότητα, συνιστάται ο προσεκτικός (βάσει της τρέχουσας επιδημιολογικής κατάστασης) σχεδιασμός του χρονοδιαγράμματος του συγκεκριμένου μέτρου. Στην περίπτωση αυτή ο εμβολιασμός πρέπει να πραγματοποιηθεί με το διαθέσιμο σκεύασμα που τεκμηριωμένα έχει δείξει
ότι προκαλεί τις λιγότερες δυνατές και τις λιγότερο σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η εφαρμογή του μέτρου πρέπει να είναι διαβαθμισμένη ως προς τη σειρά με την οποία θα εμβολιαστεί το προσωπικό. Για παράδειγμα, θα πρέπει να προηγηθεί το προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε σχέση με το προσωπικό άλλων μονάδων. Στις ατομικές περιπτώσεις μελών του προσωπικού για τα οποία ο εμβολιασμός αντενδείκνυται για λόγους υγείας θα πρέπει να προβλεφθεί δυνατότητα εξαίρεσης από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Συμπερασματικά, είναι αναγκαίο να δοθεί κατά προτεραιότητα βάρος σε επιλογές που αποσκοπούν στο να πείσουν τους ενδιαφερομένους για την σημασία του εμβολιασμού με –εθνικής, περιφερειακής ή τοπικής κλίμακας– εκστρατείες στοχευμένης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης προκειμένου να ενθαρρυνθεί ο εκούσιος εμβολιασμός».

.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην έκθεση εκφράζονται όλες οι ηθικές επιφυλάξεις αναφορικά με την φύση της υποχρεωτικότητας, ενώ σε άλλο σημείο αποσαφηνίζεται τι ακριβώς θεωρείται “υποχρεωτικός εμβολιασμός”:

.

«Για την ορθή προσέγγιση του ζητήματος, είναι ανάγκη να διευκρινισθεί η έννοια της υποχρεωτικότητας και οι διαφορετικές σημασίες της. Η έννοια αυτή δύναται να αναφέρεται σε σωματικό καταναγκασμό κάποιου.

Περιλαμβάνει επίσης την επιβολή του εμβολιασμού υπό την απειλή κυρώσεων για όποιον τον αρνείται (π.χ. προστίμου ή απόλυσης από την εργασία).

Τέλος, σε αυτήν την έννοια εντάσσεται και η περίπτωση της καθιέρωσης του εμβολιασμού ως αναγκαίας προϋπόθεσης για να μπορέσει κάποιος να εκπληρώσει μια υποχρέωσή του προβλεπόμενη από τον νόμο (π.χ. την υποχρέωση της 9ετούς εκπαίδευσης ή την υποχρέωση στράτευσης).

Όλες αυτές οι περιπτώσεις υποχρεωτικότητας είναι ηθικά και νομικά αμφιλεγόμενες, διότι και στις τρεις, το πρόσωπο ουσιαστικά τελεί υπό καθεστώς κάποιας μορφής πίεσης, αν όχι εκβιασμού, για την προστασία των δικαιωμάτων του ή την εκπλήρωση δημόσιων υποχρεώσεών του.

Από τις παραπάνω περιπτώσεις της υποχρεωτικότητας πρέπει, ωστόσο, να διακριθεί εκείνη κατά την οποία ο εμβολιασμός καθιερώνεται ως όρος προκειμένου να ασκήσει κάποιος ένα δικαίωμά του, όπως, π.χ., η πρόβλεψη εμβολιασμού για τη μετάβαση σε χώρα που μαστίζεται από μεταδοτικές ασθένειες ή για την πρόσληψη σε
εργασία υγειονομικού ενδιαφέροντος στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα (π.χ.υποχρεωτικός εμβολιασμού μαγείρων κατά της ηπατίτιδας).

Γιατί, εν προκειμένω, το πρόσωπο διατηρεί πάντως την επιλογή να μην εμβολιασθεί, παραιτούμενο από τη συγκεκριμένη άσκηση του δικαιώματος κίνησης ή εργασίας.

Πρόκειται εδώ για επιλογή του ίδιου του ενδιαφερομένου μεταξύ δύο δικαιωμάτων, δηλαδή της φροντίδας της υγείας του και της άσκησης του δικαιώματος κίνησης ή εργασίας».

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την έκθεση που πλέον βρίσκεται στη διάθεση της κυβέρνησης:

 

 


Κωνσταντίνος Βαθιώτης για Κ. Μητσοτάκη: “Γυμνός και άμυαλος βασιλιάς”...

17 Ιουνίου, 2021  Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
- 381 προβολές ( Μέτρηση έως 14:10:50 )

 

Κωνσταντίνος Βαθιώτης: “Όχι κ. Μητσοτάκη, οι κοινωνίες μας δεν είναι ευάλωτες στον κορωνοϊό, αλλά στην κυβερνήσεις τους, οι οποίες, κατευθυνόμενες από τον “αόρατο μαριονετίστα” και την ολιγομελή ομάδα του, τον χρησιμοποιούν ως εργαλείο για την μεταμόρφωση των κοινωνιών και του ανθρώπινου είδους.”


Ένα ακόμη εξαιρετικό άρθρο του Καθηγητή Ποινικού Δικαίου κ. Κωνσταντίνου Βαθιώτη, έρχεται όχι απλά να αποδομήσει τον πρωθυπουργό και να καταδείξει την τραγικότητά του, αλλά και καταστήσει σαφές στον κάθε πολίτη, τι σηματοδοτεί ο τυχόν εμβολιασμός του.
Ο βασιλιάς Μητσοτάκης είναι γυμνός… αλλά και όποιος εμβολιαστεί, θα πρέπει να αντιληφθεί πως το σώμα του θα μοιάζει με το  antivirus ενός υπολογιστή που θα πρέπει διαρκώς να ενημερώνεται με νέους εμβολιασμούς. 
Καλλιόπη Σουφλή
Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι επιλογής μου

Εδώ και 16 μήνες προσπαθώ να εξηγήσω στους πολίτες τι σημαίνει ο κωδικός, alias το παρατσούκλι του κορωνοϊού “αόρατος εχθρός”.
Από την Αλ Κάιντα (τον παλιό “αόρατο εχθρό”) περάσαμε στον κορωνοϊό (τον νέο “αόρατο εχθρό”).
Από τον παγκόσμιο περιορισμό των ατομικών δικαιωμάτων και την  μ η δ ε ν ι κ ή  ανοχή (zero tolerance) έναντι των  τ ρ ο μ ο κ ρ α τ ώ ν περάσαμε στην παγκόσμια κατάργηση των ατομικών δικαιωμάτων και στην  μ η δ ε ν ι κ ή  ανοχή έναντι των
κ ρ ο υ σ μ ά τ ω ν.
Ζούμε στην εποχή της “νέας κανονικότητας” (πανδημία), η οποία πήρε την σκυτάλη από την εποχή της προηγηθείσας “νέας κανονικότητας” (τρομοκρατία).
Οι τρομοκράτες και η αντι-τρομοκρατική νομοθεσία ήταν το πρόπλασμα για την προληπτική αντιμετώπιση των κρουσμάτων και την διαμόρφωση της δρακόντειας
αντι-ιικής νομοθεσίας.
Το 2001 χρειαζόμασταν τον  “π ό λ ε μ ο”  κατά της
τ ρ ο μ ο κ ρ α τ ί ας για να αλλάξουμε τον κόσμο (ο οποίος είχε αλλάξει ήδη σημαντικά μετά την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ).
Το 2020 χρειαζόμασταν τον “π ό λ ε μ ο” κατά της
π α ν δ η μ ί α ς για να ξανα-αλλάξουμε τον κόσμο.
Η αλλαγή αυτή θα είναι, όπως και εκείνη που επήλθε μετά το 2001, μ ό ν ι μ η.
Άλλωστε η 11η Σεπτεμβρίου 2001 έστρωσε το χ α λ ί για το χ ά λ ι της 11ης Μαρτίου 2020.
Όσοι σπεύσατε να τρυπηθείτε ή όσοι ετοιμάζεστε να τρυπηθείτε “για να τελειώνει η παρένθεση της πανδημίας” και να επιστρέψουμε όλοι μαζί, “ενωμένοι-δυνατοί” (θυμάστε το σύνθημα “το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο-δυνατό”;), στην παλιά κανονικότητα μια ώρα γρηγορότερα, α υ τ ο ε ξ α π α τ ά σ θ ε, έχοντας αποθηκεύσει την αλήθεια στο υπόγειο του ασυνειδήτου σας [*].
Αν δεν αυτο-εξαπατάσθε, τότε αφήσατε (υπό την επήρεια του τρόμου για την υγεία ή/και την ζωή σας) τους επιτήδειους να σας εξαπατήσουν.
Αυτούς που τώρα σας πετάνε κατάμουτρα την μομφή της “ατομικής ευθύνης”: Αφού είστε ενήλικοι και ώριμοι πολίτες, ας προσέχατε / κακό του κεφαλιού σας / εμείς δεν φέρουμε καμία ευθύνη / νίπτουμε τας χείρας μας!
Το τρύπημα, άπαξ και ξεκίνησε, δεν θα σταματήσει ποτέ.
Η “επιχείρηση τρύπημα” –γλωσσικά καμουφλαρισμένη από τον όρο “επιχείρηση ελευθερία”– μοιάζει με ένα σπιράλ από το οποίο οι τρυπημένοι (και “εισηγμένοι” σε αυτό, σαν τις εταιρείες του χρηματιστηρίου) δεν θα μπορούν καθόλου εύκολα να απεγκλωβιστούν (πρβλ. το σπιράλ του τρόμου των προωθητικών ενεργειών / “the threat of promo spiral”).
Είναι σαν το antivirus του υπολογιστή που θα πρέπει διαρκώς να ενημερώνεται.
Για να γλυτώσουν οι χρήστες Η/Υ από τις συνεχείς αναβαθμίσεις, θα πρέπει να κάνουν απεγκατάσταση του antivirus!
Νομίζετε ότι τυχαία βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς πίσω από όλα αυτά;
H μεγάλη είδηση είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε τούτη την φορά να αποκαλέσει τον κορωνοϊό “αόρατο εχθρό”, ένας όρος που εξ αρχής χρησιμοποιείται σταθερά και συντονισμένα από όλες τις εθνικές “μαριονέτες” οι οποίες εφαρμόζουν κατά γράμμα το πολεμικό  ε γ χ ε ι ρ ί δ ι ο για κάθε ανθρωπόμορφο ινδικό  χ ο ι ρ ί δ ι ο.
Ίσως η απόκλιση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι κάποιος προσεκτικός παρατηρητής (που πέταξε το “ράσο” του) έχει ξεγυμνώσει πλήρως και επανειλημμένως τον Έλληνα πρωθυπουργό (για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά – cucullus non facit monachum).
Έτσι, ο κ. Μητσοτάκης ή κάποιος σύμβουλός του εμπνεύσθηκε έναν τραγικό ελιγμό.
Κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής του NATO στις Βρυξέλλες δήλωσε:
Ο [ορθώς: η (νόσος)] Covid απέδειξε πόσο ευάλωτες είναι οι κοινωνίες μας σε έναν ιό, ο οποίος δ ε ν είναι καν
ο ρ α τ ό ς  διά  γ υ μ ν ο ύ  οφθαλμού».
Η αλλαγή αυτή (στην βάση της λογικής “άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς”) θυμίζει κίνηση πανικόβλητου σκακιστή, ο οποίος πήγε να αποφύγει προσωρινά το ματ στον βασιλιά, αλλά αυτοπαγιδεύθηκε σε μια πολύ χειρότερη κίνηση: έχασε με ένα γελοίο τρόπο την βασίλισσα.
Διότι τώρα όλοι ξέρουν ότι:
Ο βασιλιάς όχι μόνο είναι γ υ μ ν ό ς αλλά είναι και
ά μ υ α λ ο ς [**].
ΥΓ: Όχι κ. Μητσοτάκη, οι κοινωνίες μας δεν είναι ευάλωτες στον κορωνοϊό, αλλά στην κυβερνήσεις τους, οι οποίες, κατευθυνόμενες από τον “αόρατο μαριονετίστα” και την ολιγομελή ομάδα του, τον χρησιμοποιούν ως εργαλείο για την μεταμόρφωση των κοινωνιών και του ανθρώπινου είδους.
[*] Για το φαινόμενο αυτό βλ. Trivers, Η μωρία των ανοήτων. Η λογική της εξαπάτησης και της αυτοεξαπάτησης στην ανθρώπινη ζωή, μτφ.: Π. Δεληβοριάς / Αλ. Μάμαλης, εκδ. Κάτοπτρο, Αθήνα, 2018, σελ. 39/40, o οποίος σημειώνει τα ακόλουθα:
«το κρίσιμο στοιχείο στον ορισμό της αυτοεξαπάτησης είναι ο αποκλεισμός της αληθούς πληροφορίας από τη συνείδηση και η διατήρησή της, αν διατηρείται καν, σε διαβαθμίσεις ασυνειδησίας. […]
Αυτό που εκ πρώτης όψεως φαντάζει παράλογο και χρήζει εξήγησης είναι η  α π ο θ ή κ ε υ σ η  της  ψ ε υ δ ο ύ ς πληροφορίας στον  σ υ ν ε ι δ η τ ό  νου.
Τι θα μπορούσε να εξυπηρετεί αυτό;
Θα υπέθετε κανείς ότι, αν χρειαζόταν οπωσδήποτε να αποθηκεύουμε αληθείς και ψευδείς εκδοχές του ίδιου συμβάντος ταυτόχρονα, τότε θα αποθηκεύαμε την αληθή εκδοχή στον συνειδητό νου, ώστε να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα της συνείδησης (όποια κι αν είναι αυτά), και θα καταχωρίζαμε με ασφάλεια την ψευδή πληροφορία κάπου βαθιά “στο υπόγειο”.
Η βασική θέση του παρόντος βιβλίου είναι ότι αυτή η διευθέτηση, που τόσο αντιβαίνει στην κοινή διαίσθηση, υπάρχει επειδή εξυπηρετεί τη  χ ε ι ρ α γ ώ γ η σ η  των  ά λ λ ω ν.
Κρύβουμε την πραγματικότητα από τον συνειδητό νου μας, ώστε να μπορέσουμε αποτελεσματικότερα να την κρύψουμε από τον εξωτερικό παρατηρητή.
Μπορεί να αποθηκεύσουμε ή όχι κάποιο αντίγραφο της αληθούς πληροφορίας κάπου βαθιά μέσα μας, αλλά οπωσδήποτε φροντίζουμε να αποκλείσουμε στους άλλους την πρόσβαση σε αυτήν».
[**] Πρβλ. την προφητεία του Κοσμά του Αιτωλού: «Θὰ ἔρθῃ καιρὸς ποὺ θὰ διευθύνουν τὸν κόσμο τὰ ἄλαλα καὶ τὰ μπάλαλα».

Μητσοτάκης: Ο κόβιντ είναι ένας ιός που δεν είναι ορατός δια γυμνού οφθαλμού

 

Πηγή


Ετικέτες: