Άλματα Λογικής Από Τον Κ.Μητσοτάκη: Θα Βάλουμε Παντού Ανεμογεννήτριες Για Να Μην Έχουμε Φυσικές Καταστροφές
1 SHARES |
Αποφασισμένος να γεμίσει τη χώρα απ΄ άκρου εις άκρον με ανεμογεννήτριες καταστρέφοντας το περιβάλλον όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα, είναι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό είναι το συμπέρασμα από όσα δήλωσε, μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Και όλα αυτά για ποιο λόγο;
Επειδή αυθαίρετα και χωρίς καμία μελέτη ή άλλο σχεδιασμό ο πρωθυπουργός έχει αποφασίσει ότι η καταχρεωμένη και παραπαίουσα οικονομικά Ελλάδα θα πρέπει να καταργήσει στρατηγικές ενεργειακές υποδομές, όπως του λιγνίτη και να ηγηθεί παγκόσμια στην προσπάθεια για την επιβράδυνση υποτίθεται της κλιματικής «κρίσης»!
Ο πρωθυπουργός επιχείρησε να δικαιολογήσει την εγκατάσταση ανεμογεννητριών με μια σειρά ανερμάτιστων επιχειρημάτων:
Οι φωτιές που κατέκαψαν 1,2 εκατ. στρέμματα δάσους ήταν λόγω της κλιματικής κρίσης.
Η κλιματική κρίση προέρχεται από τους ρύπους
Αν βάλουμε παντού ανεμογεννήτριες θα μηδενιστούν οι ρύποι και η κλιματική κρίση θα τερματιστεί.
Εάν η κλιματική κρίση τερματιστεί δεν θα έχουμε πλέον φωτιές στα δάση, γιατί δεν θα έχουμε κλιματική κρίση!
Αυτά τα ανερμάτιστα ανέφερε για να δικαιολογήσει, υποτίθεται, τη μαζική εγκατάσταση των ανεμογεννητριών. Εγκατάσταση η οποία φέρει κλείσιμο της παραγωγής του λιγνίτη και την ενεργειακή ομηρεία της χώρας από εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος, όταν οι ανεμογεννήτριας δεν θα παράγουν τίποτα.
Η ανικανότητα του «επιτελικού κράτους» να ελέγξει τις πυρκαγιές εν τη γενέσει τους, φαίνεται πως δεν τον απασχολούν. Μια καταστροφή που ξεκίνησε τον Ιούνιο με την πρωτοφανή καταστροφή στα Γεράνεια Όρη.
Μάλιστα ο πρωθυπουργός έδωσε και τίτλο «πράσινη» στην ανάπτυξη αυτή (μόνο που οι ανεμογεννήτριες έχουν χρώμα γκρίζο) βάζοντας την Ελλάδα αυτόκλητο σωτήρα του κλίματος του πλανήτη μας!
Σύμφωνα με τα όσα είπε
«η κλιματική κρίση είναι εδώ επιδρώντας σε κάθε όψη της ζωής μας, από την ασφάλεια στις φυσικές καταστροφές έως την ενέργεια.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται πολύ συχνότερα και πολύ εντονότερα.
Αυτή η τραγωδία μπορεί να αποσοβηθεί μόνον εάν έως το 2050 μηδενιστούν οι ρύποι.
Πρόκειται για ένα υπαρξιακό ζήτημα. Η Ελλάδα ακολουθεί τη συγκεκριμένη πολιτική με πολλές εκφάνσεις, όπως οι πράσινες επενδύσεις, (βλ. εγκατάστασης εισαγόμενων ανεμογεννητριών οπουδήποτε χωρίς κανένα επιστρεφόμενο βιομηχανικό έργο για την Ελλάδα) ύψους 24 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ».
Και συνέχισε: «Πρώτος εγώ ανέλαβα την ευθύνη, ζητώντας συγγνώμη για τις αδυναμίες του κράτους στο φόντο των πυρκαγιών. Οι πυρκαγιές του Αυγούστου ανέδειξαν την ανάγκη να δημιουργηθεί το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με εξασφαλισμένους πόρους 2,5 δισ. ευρώ και για την πολιτική του ηγεσία επέλεξα θεωρώ τους καλύτερους, τον Χρήστο Στυλιανίδη και τον Ευάγγελο Τουρνά. Η κλιματική κρίση προβάλλει ως η νέα πρόκληση της εποχής».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούνται οι φίλοι της σελίδας αυτής να μη χρησιμοποιούν Βωμολοχίες στα σχόλιά τους