Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

 ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ, ΜΙΑ “ΚΟΜΠΙΝΑ” ΔΡΟΜΟΣ; Η OFFSHORE ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ –  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;;;

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Από το διεφθαρμένο ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ, ΜΙΑ “ΚΟΜΠΙΝΑ” ΔΡΟΜΟΣ; Η OFFSHORE ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;;;

28 Νοεμβρίου, 2020  Από ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ
 612 Προβολές

Ποιός είναι ο ΕΟΔΥ πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ πού όλοι στηριζόμαστε επάνω του;

Αν ο πολίτης περιμένει να προστατευτεί από έναν οργανισμό που διοικείται από κοσμικούς και φίλους του Υπουργού που συνδέονται με το μεγαλύτερο φαρμακευτικό σκάνδαλο και έναν πολιτικό προϊστάμενο που διαβεβαίωνε πριν λίγες μέρες ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας γιατί “η χώρα είναι “θωρακισμένη” για τον κορονοϊό”, ΜΑΛΛΟΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ.

 

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ! ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ. Από το ΚΕΕΛΠΝΟ στον ΕΟΔΥ, ΜΙΑ “ΚΟΜΠΙΝΑ” ΔΡΟΜΟΣ; Η OFFSHORE ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ –  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;;;;;

Μια παρέα όλοι τους… σε βάρος του Ελληνικού Λαού.

Κικίλιας – Αρκουμανέας – Τσιόδρας – NOVARTIS… και το μεγάλο φαγοπότι…

 

Καλλιόπη Σουφλή

Στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το Υπουργείο Υγείας φέρνει το νομοσχέδιο 
«Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ)», 
μόνο που ο φορέας έχει ήδη συσταθεί και λειτουργεί από τις αρχές του 2019.
 
Για τον λόγο αυτό τα πρώτα 16 άρθρα του νόμου είναι, επί της ουσίας, αντιγραφή των αντίστοιχων 16 άρθρων του νόμου 4600/19, που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά παρουσιάζεται σαν «επίτευγμα» της ΝΔ.
 
                                       
 
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
 
Όμως πέρα από το φτηνό αυτό τρικ, ο νέος νόμος μετατρέπει τον ΕΟΔΥ από Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), όπως είναι σήμερα, σε Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) και έτσι εξηγείται η σπουδή να εμφανιστεί ως νέος φορέας. 
 
Γιατί ως ΝΠΙΔ θα είναι «ευέλικτο» όπως ήταν το ΚΕΕΛΠΝΟ,  που λειτουργούσε ώς «off shore» της κυβέρνησης σε εποχές σκληρών μνημονίων
διοχετεύοντας τεράστιο όγκο μαύρου χρήματος  σε ΜΜΕ και άλλους σκοτεινούς παραλήπτες, με αδιαφανείς διαδικασίες και απόλυτη διαπλοκή, 
 
Επιπρόσθετα, ο ΕΟΔΥ θα εξαιρείται στο εξής από την υποχρέωση προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, δίνοντας την ευκαιρία στον Υπουργό και τους κομματάρχες της ΝΔ να προσλαμβάνουν, νύχτα ή μέρα, όποιον κομματικό εγκάθετο επιθυμούν, όπως με το παλιό καθεστώς, στήνοντας μια πελατειακή βιομηχανία βολέματος που στο μέλλον θα αποτελέσει όχημα για μονιμοποιήσεις “από το παράθυρο”.
 
«Το νομοσχέδιο αυτό περιλαμβάνει και κομμάτια του ΕΚΑΒ και του ΕΟΔΥ, που το κάνουμε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου για να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και γρήγορα σε έκτακτες καταστάσεις.
 
Βλέπετε τι γίνεται με το προσφυγικό – μεταναστευτικό κάθε μέρα στις δομές μας.
Αυτοί οι άνθρωποι χρήζουν και φροντίδας και νοσηλείας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Β. Κικίλιας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του σε τηλεοπτικό σταθμό.
 
Επιπροσθέτως, η μετονομασία του σηματοδότησε την αποδέσμευση από το ελλιπές θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του, αλλά και από σειρά δικαστικών ερευνών και διαχειριστικών ελέγχων που βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διερεύνηση πράξεων και παραλείψεων που έγιναν κατά κατάχρηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που ίσχυαν για το ΚΕΕΛΠΝΟ και εκμεταλλευόμενες το θεσμικό πλαίσιο που ρύθμιζε τη λειτουργία του.
 
Άλλωστε, το συγκεκριμένο πλαίσιο λειτουργίας αποτέλεσε πεδίο έντονης διαμάχης κατά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας και προκαλεί πολλά ερωτήματα η επιλογή επαναφοράς αυτού του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας που έδινε τη δυνατότητα στο φορέα να απολαμβάνει εξαιρέσεις από το δημόσιο λογιστικό και τις προβλέψεις περί προμηθειών του Δημοσίου. 

ΤΜΗΜΑ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΚΕΕΛΠΝΟ
Απο την  Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

 
Μάλιστα, υπάρχει ήδη δικογραφία για επτά επιτελικά στελέχη του ΚΕΕΛΠΝΟ με κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις, ενώ η εισαγγελέας Διαφθοράς έχει ζητήσει για την ίδια υπόθεση τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών για τον πρώην υπουργό υγείας Άδ. Γεωργιάδη.
 
 
 
Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας τονίζει ότι η δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς, όπως υποστηρίζει, η υπεράσπιση για δικονομικούς λόγους επιχειρεί να αθωώσει αυτούς που κατηγορούνται για την κλοπή δημοσίου χρήματος. 
 
Ο τέως αν. υπουργός Υγείας επισημαίνει πως το δικαστήριο έχει ζητήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΔΥ να βεβαιώσει με απόφασή του ότι έχει έννομο συμφέρον και συμφωνεί να συνεχιστεί η δίκη, γεγονός που υποχρέωσε τον πρώην υπουργό να απευθυνθεί στη σημερινή ηγεσία του υπουργείου καλώντας τους κυρίους Κικίλια και Κοντοζαμάνη να μην παρέμβουν στο Δ.Σ. του ΕΟΔΥ ώστε να παρθεί απόφαση που θα οδηγήσει στη διακοπή της δίκης και την απαλλαγή των κατηγορουμένων.
 
“Θα έχετε την πλήρη ευθύνη προειδοποιεί”

16 Ιανουαρίου 2020 
Καταδίκες για την κακοδιαχείρηση κονδυλίων στο ΚΕΕΛΠΝΟ

 
Μετά από μια νομική διαδικασία που κράτησε τρία χρόνια και χαρακτηρίστηκε από την υπερπροσπάθεια της υπεράσπισης να αποτρέψει το δικαστήριο από το να βγάλει απόφαση -επικαλούμενη διάφορα υποτιθέμενα παράθυρα του νόμου-, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέδωσε χθες καταδικαστικές αποφάσεις για πάρα πολλά στελέχη του πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ, στη δίκη που αφορούσε τη διαχείριση των κονδυλίων του οργανισμού για την καταπολέμηση των νοσημάτων.

 
Η έδρα, η οποία αποδέχθηκε το σκεπτικό της εισαγγελικής αγόρευσης που είχε χαρακτηρίσει το ΚΕΕΛΠΝΟ ως την «εταιρεία off shore του Ελληνικού Δημοσίου», καταδίκασε τον επί πάρα πολλά χρόνια διευθυντή του οργανισμού Θεόδ. Παπαδημητρίου σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με την κατηγορία της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της βιοτρομοκρατίας, που αφορούσε την υπόθεση των «εμπιστευτικών ερευνών» κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, όχι όμως το ελαφρυντικό της αποζημίωσης του Οργανισμού.
 
Ίδια ποινή, 5 ετών, επιβλήθηκε στον πρόεδρο του Οργανισμού Αγγ. Χατζάκη, στον οποίον αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη.
 
Ο Χατζάκης βρέθηκε ένοχος για απιστία κατ’ εξακολούθηση, σε ό,τι αφορά τόσο τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ όσο και σειρά συμφωνητικών.
 
Απαλλάχθηκε από την κατηγορία των ψευδών βεβαιώσεων λόγω παραγραφής.
 
Ποινή τεσσάρων ετών επιβλήθηκε στην αναπληρώτρια διευθύντρια Όλγα Αδράμη, που κρίθηκε ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση, ηθική αυτουργία σε απάτη και απιστία.
 
Τέλος, ο ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι που είχε υπογράψει παράτυπη σύμβαση με τον οργανισμό Ν. Νιόβης καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών, για απάτη από κοινού κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργίας σε απιστία.
 
Λόγω παραγραφής απαλλάχτηκε η πρώην γραμματέας του ΚΕΕΛΠΝΟ Ελ. Λιάκουρα.
 
Το δικαστήριο αναγνώρισε ανασταλτικό χαρακτήρα στις ποινές που δόθηκαν.
Την καθαρίστρια χωρίς απολυτήριο την καταδίκασαν σε ποινη 10 ετών

Συνεχίζουμε με την μετατροπή ΚΕΕΛΠΝΟ σε ΕΟΔΥ.
 
Ας σημειωθεί ότι, τον περασμένο Οκτώβριο, η κυβέρνηση μετέτρεψε το πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ και νυν ΕΟΔΥ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, εξαιρώντας το από τις διαδικασίες προσλήψεων του ΑΣΕΠ και δημιουργώντας την αίσθηση ότι προσπαθεί να επαναφέρει το καθεστώς διαφθοράς της περιόδου που εκδικάζεται από την ελληνική Δικαιοσύνη για σειρά υποθέσεων.
 
 
Μάλιστα στο ΕΟΔΥ σε μια Επιτροπή που έχει αποκλειστικό αντικείμενο την κλινική εκτίμηση ενός φαρμάκου και την ιατρική τεκμηρίωση για τα οφέλη από τη χορήγησή του σε συγκεκριμένες ομάδες ασθενών, θα συμμετέχουν πλέον και μέλη που εκπροσωπούν τον αποζημιωτικό φορέα (ΕΟΠΥΥ) και αντικειμενικά θα προσεγγίζουν το θέμα μόνο από τη σκοπιά του κόστους.
 
Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τοποθέτησε ένα οικονομολόγο και όχι ένα γιατρό στην Προεδρία του Οργανισμού που ασχολείται με τη δημόσια υγεία. 
Τον στενό του φίλο και γνωστό κοσμικό Παναγιώτη Αρκουμανέαη σύζυγος του οποίου είναι δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ. 
Έναν οικονομολόγο,  που ήταν παρών στο περιβόητο δείπνο που είχε οργανώσει ο φίλος του Φρουζής της Novartis για την υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη!
 
Μάλιστα Φρουζής, Τσιόδρας, Νοβάρτις. Διαχρονικές αξίες.
 
 
Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Υγείας ενώ έχει διατελέσει επίσης και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων.
 
Αναλυτικότερα, δούλευε στη C&C, την εταιρεία που είχε το ζεύγος Γριβέα – Βάτσικα, γνωστό για το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, που δούλευε η σύζυγος Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, και η οποία έκανε τα γνωστά συνέδρια του ΚΕΕΛΠΝΟ. 
 
Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας ξεκίνησε σαν υπάλληλος του Γριβέα.
 
Μετά από εκεί πήγε στον δήμο Αθηναίων επί δημαρχίας Κακλαμάνη καθώς και στο υπουργείο Υγείας επί υπουργίας του.
 
Τώρα πια είναι πρόεδρος στον ΕΟΔΥ… 
 
Αν ο πολίτης περιμένει να προστατευτεί από έναν οργανισμό που διοικείται από κοσμικούς και φίλους του Υπουργού που συνδέονται με το μεγαλύτερο φαρμακευτικό σκάνδαλο και έναν πολιτικό προϊστάμενο που διαβεβαίωνε πριν λίγες μέρες ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας γιατί η χώρα είναι «θωρακισμένη» για τον κωροναϊό, μάλλον εξαπατήθηκε.
 
Ούτε την πρόθεση αλλά ούτε την ικανότητα αποδεικνύεται ότι διαθέτει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για να προστατέψει τη δημόσια υγεία. 
 
Μοιραία, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον ιό να εξαπλώνεται με την πολιτεία σχεδόν απούσα. 
 
Μοιραία το φαγοπότι συνεχίζεται με τους ίδιους.
 
Γιατί απο τον Σεπτέμβριο του 2019 τους είχε πιἀσει πρεμούρα να αλλάξουν τον νομικό φορέα του ΚΕΛΠΝΟ; Πέραν του ότι ήθελαν να καλύψουν τα σκάνδαλα μήπως ήθελαν απόλυτο έλεγχο και σαν φορέα ιδιωτικού δικαίου και την ατιμωρησία;
 
Γιατί κατέθεσαν νομοσχέδιο περι υποχρεωτικών εμβολίων σε περίπτωση πανδημίας, πριν ακόμη υπάρξει;
 
Γνώριζαν κάτι απο τότε;;

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι της σελίδας αυτής να μη χρησιμοποιούν Βωμολοχίες στα σχόλιά τους