Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Η Γάτα σχολιάζει

Ο απόλυτος εμπαιγμός με την «υποχρεωτική χρήση μάσκας στη Βουλή»

Τόσοι και λιγότεροι τις περισσότερες φορές...

«Υποχρεωτική η χρήση της μάσκας» για υπουργούς και βουλευτές σε όλες τις συνεδριάσεις, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, μόνο που… μας δουλεύουν ψιλό γαζί για μια ακόμα φορά!

Τώρα που η Βουλή ετοιμάζεται να κλείσει για τις θερινές της διακοπές, αποφασίστηκε να είναι «υποχρεωτική χρήση μάσκας», για να μας δώσουν -λένε- το «καλό παράδειγμα».
Αλλά… υπάρχουν πολλά «αλλά»!:
  1. Πρώτον ο αριθμός: Θα είναι υποχρεωτική όταν στην Ολομέλεια βρίσκονται περισσότεροι από 100 άτομα, που ορίζει ως ασφαλές το υγειονομικό πρωτόκολλο. Μπαρδόν, αλλά τους έχετε ποτέ δει να είναι πάνω από 100, εκτός όταν ψηφίζουν αντιλαϊκά νομοσχέδια; Υπάρχουν μέρες – πολλές – που ούτε ποδοσφαιρική ομάδα δεν βγάζουν! Και τι θα γίνεται μόλις από τους 100 βγουν κάποιοι (και βγαίνουν συχνά) να πάνε για τσιγάρο ή κους κους ή κατούρημα; Θα βγάζουν οι υπόλοιποι τη μάσκα; Κι αν ξεκινήσει η συνεδρίαση με λιγότερους των 100 και πλακώσουν κάποιοι μαζεμένοι, θα χτυπάει συναγερμός;
  2. Δεύτερον θα προσφέρεται δωρεάν: Οι βουλευτές που δεν διαθέτουν μάσκα θα την προμηθεύονται δωρεάν από το ιατρείο της Βουλής. Ναι, γιατί μεγάλες οικονομικές ανάγκες έχουν οι βουλευτές με τους χαμηλούς μισθούς και πρέπει να τους προσφέρονται δωρεάν! Οι υπόλοιποι πολίτες που είναι όλοι μεγαλομέτοχοι, πρέπει να τις πληρώνουν από την τσεπούλα τους και να χρησιμοποιούν και πολλές μέσα στη μέρα ή να έχουν πολλές για μπουγάδα στους 60° εκεί που κανείς δεν πλένει τα ρούχα του γιατί θα διαλυθούν. Βάζεις λοιπόν 3-4 μάσκες σε ένα 8κιλο πλυντήριο ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ, και πλένεις τις μάσκες. Και ο λογαριασμός ηλεκτρικού; Στη Βουλή!
  3. Τρίτον δεν ακούσαμε για “πρόστιμο”: Ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως η Βουλή όχι μόνο θα πρέπει να ακολουθεί πρώτη τις οδηγίες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και να εκπέμπει το ανάλογο μήνυμα στην κοινωνία. Μάλιστα. Κι αν ένας βουλευτής δεν το “εκπέμψει”; Τι θα του κάνουν; Ντα ή σύσταση; Θα τον πετάξουν εκτός κοινοβουλίου; Ή θα του βάλουν 150 € πρόστιμο που θα το πληρώσει το ταμείο της Βουλής;
Δεν μου λέτε, κύριοι και κυρίες της Βουλής; Άι σιχτίρ είπαμε σήμερα; Άι σιχτίρ, λοιπόν, για το κακής ποιότητας θέατρο που παίζετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούνται οι φίλοι της σελίδας αυτής να μη χρησιμοποιούν Βωμολοχίες στα σχόλιά τους